Diplomatska Akademija

Polaznici XVIII. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije MVEP RH posjetili su Vukovar

U petak, 18. svibnja 2018. godine, polaznici XVIII. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije MVEP RH posjetili su Vukovar.

U sklopu jednodnevnoga studijskog posjeta Vukovaru, polaznici XVIII. generacije, uz čelnike Diplomatske akademije MVEP RH, obišli su Opću bolnicu Vukovar i memorijalni podrumski dio 'Mjesto sjećanja', kao i Memorijalni centar Domovinskog rata koji je dio javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

O hrvatskoj povijesti i herojskoj obrani Vukovara polaznici studija slušali su i za posjeta Spomen-domu Ovčara i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a posjetili su i crkvu Sv. Filipa i Jakova i franjevački samostan, gdje im je fra Matija Marijić govorio o stradanjima tijekom agresije na Vukovar. Posjet je završen obilaskom Borova naselja, Trpinjske ceste te Borova sela gdje su položili vijenac ispred spomenika dvanaestorici redarstvenika poginulih u svibnju 1991. godine.

Inače, ovo je tradicionalni posjet Gradu-heroju polaznika ovog programa MVEP RH, već osmi po redu, kojim je i neposredno i simbolički okončan obrazovni ciklus ovogodišnje generacije Jednogodišnjega stručnog studija DA MVEP RH.